Wspieraj nas

logo_stow

Szanowni Absolwenci i Przyjaciele
wągrowieckiego „Ogólniaka" !!!

Uprzejmie informujemy, że 30 stycznia 2012 roku z inicjatywy obecnych i byłych uczniów, reprezentujących Radę Samorządu Uczniowskiego, Radę Rodziców i Grono Nauczycielskie, przy poparciu Dyrekcji I Liceum Ogólnokształcącego, powołano Stowarzyszenie Absolwentów i Przyjaciół I Liceum Ogólnokształcącego im. Powstańców Wielkopolskich w Wągrowcu.

Stowarzyszenie wybrało swój Zarząd, uchwaliło Statut, złożyło dokumenty rejestrowe w Sądzie Rejonowym w Poznaniu - Nowe Miasto i Wilda, IX Wydział Gospodarczy KRS i oczekuje na rejestrację.

Szczegółowe informacje o składzie osobowym Zarządu oraz Statut wraz z dokumentami towarzyszącymi i Deklaracja przystąpienia do Stowarzyszenia znajdują się na stronie internetowej: stowarzyszenie.1lowagrowiec.eu lub w siedzibie Stowarzyszenia w Wągrowcu przy ulicy Klasztornej 17.

Serdecznie zapraszamy do wstąpienia w szeregi Stowarzyszenia wszystkich Absolwentów i Przyjaciół, którym na sercu leży prestiż oraz dobro i ciągły rozwój tej bogatej tradycjami szkoły, istniejącej w naszym mieście 140 lat.

Drodzy Absolwenci i Przyjaciele najstarszej wągrowieckiej szkoły średniej, Wszyscy, którzy z potrzeby serca chcecie ją wspomóc, Wszyscy, dla których chwile spędzone w murach starej i zacnej „Budy" są niezapomniane, liczymy na Was i czekamy.

Do miłego zobaczenia.

Zarząd